->->->terug naar homepage/zur Startseite

->->->publicaties/Veröffentlichungen

Reprise: lezing Thomas Mann en de Pringsheims, een dynastie van sterke vrouwen

Op zaterdag 23 maart wordt in de Haagse Kunstkring in het kader van de manifestatie 'Vrouwen in de kunst' de lezing gehouden over sterke vrouwen rond Thomas Mann - eerder in het Damesleesmuseum. Voordracht door actrice Anita Poolman.

Aanvang: 15:00 uur

Locatie: Denneweg 64 Den Haag - beoogde eindtijd: 16:30 uur

In voorbereiding voor medio najaar 2024: Het mooie is het leven dat langs je stroomt, Barbara van Houten rond de Mesdags

Barbara van Houten, (1862-1950), was een nicht van Sientje Mesdag van Houten en een dochter van de politicus Samuel van Houten. In de monografie in voorbereiding staat de kunstschilderes Barbara centraal, maar dit niet zonder de dynamiek van haar machtige familie in het Haagse daarbij in ogenschouw te nemen.

->->->

INFO OVER DIT ONDERZOEK>

TERUGBLIK OP ZONDAG 14 JANUARI 2024 - LEZING IN HET DAMESLEESMUSEUM, DEN HAAG, I.S.M. DE HAAGSE KUNSTKRING EN ANITA POOLMAN

Actrice en voorzitter van de Haagse Kunstkring las teksten bij de lezing over de krachtige vrouwen waar Thomas Mann zich door omringd wist na zijn huwelijk in februari 1905 met Katia Pringsheim - een passend onderwerp voor het Haagse damesleesmuseum, dat in 2024 130 jaar bestaat. Het werd een druk bezochte middag in de bibliotheek, waar plaats werd gemaakt voor ruim veertig bezoekers.

TERUGBLIK OP 2023 - BOEKBESPREKING EN ESSAY VOOR BIOGRAFIEPORTAAL.NL

Coen Brummer promoveerde op 9 november 2023 op onderzoek naar de rol en invloed van de 19e eeuwse jurist en staatsman Samuel van Houten, (1837-1930). Ik besprak de handelseditie van het proefschrift voor het online magazine Biografieportaal.nl.

->->->NAAR DE RECENSIE

Op 2 juli verscheen van mij op het online magazine Biografieportaal een essay over de genadeloze kritiek van Menno ter Braak op de roman 'Flucht in den Norden' van Klaus Mann.

->->->->NAAR DE INTRODUCTIE ESSAY

->->->->NAAR BIOGRAFIEPORTAAL

Vanaf april 2021 maak ik deel uit van het team galeriemedewerkers in de Haagse Kunstkring

->->->terug naar homepage