terug naar homepage

Recensies en artikelen over de De Zwart dubbelbiografie/Uitgever: De Nieuwe Haagsche - ISBN: 9 789460 101106 - 18,95

Op 6 december '22 verscheen in het historiekatern van AD/Haagsche krant een mooie bespreking door Hans Hemmes

"Margreet den Buurman ontdekte dat haar oudoom [Willem] erg moeilijk voor zichzelf was en nooit tevreden over zijn creaties. 'Hij probeerde in het Kunstmuseum schilderijen bij te werken. Suppoosten hielden hem in de gaten.' De broers zullen volgens haar de historie ingaan als overgangsschilders. 'De tijd in de jaren '20 stond op veranderen, maar ze blijven in de traditie.' Zij spreekt van een prachtige speurtocht die uitmondde in een boek.'"

Op 19 januari verscheen in het kunstkatern van de krant 'Den Haag Centraal' een mooi stuk van Herman Rosenberg

"Als ver familielid schreef literatuurwetenschapper Margreet den Buurman en dubbelbiografie over de schilderende broers Willem en Pieter de Zwart. Daarmee ontrukt zij de jongste, Pieter, aan de vergetelheid"

De Bibliotheekdienst NBD Biblion schreef over het boek: "Prettig en onderhoudend geschreven. Volop geillustreerd met foto's en illustraties in kleur. Voor een breed tot geoefend lezerspubliek."

Mooie bespreking op de site van boekclub.com:

"Dit boek is niet alleen interessant voor kunstliefhebbers en historici, maar voor iedereen die geinteresseerd is in de geschiedenis van Nederland en de ontwikkeling van de moderne kunst."

"Toegankelijke stijl en zeer goed geillustreerd."

NAAR DE RECENSIE VAN BOEKCLUB

terug naar homepage